За едно лято ги подхранвам така 3 пъти: Доматите

...
  За едно лято ги подхранвам така 3 пъти: Доматите
Коментари Харесай

От дядо ми ги знам: Хитрините за засаждане на домати – растат над 2 метра, сочни, едри и ароматни

 

За едно лято ги питая по този начин 3 пъти: Доматите се превиват от плод чак до октомври

Опитайте и ще съумеете!

Всъщност няма нищо по-добро от яденето на зрели домати, пресни, от личната ви градина. Трудно е да се каже какво в действителност е по-добре: усетът или ароматът.

Отглеждането на лични домати е относително елементарно и е превъзходен метод да спестите пари.

Прилагане на оборски тор, подобаващ източник на светлина, постоянно поливане, подрязване на долните листа и постоянно плевене.

Всичко това е доста належащо за растежа на вашите растения, само че може да се направи доста повече.

Ако сте решили да се пробвате в развъждането на домати, би трябвало да знаете по какъв начин да го извършите вярно.
Ето някои препоръки за реализиране на най-хубави резултати:

Първата стъпка е да посадите разсад в саксии.  Уверете се, че има дупки на саксиите, тъй че водата няма да застоява.

Доматите процъфтяват в топлота и те няма да узреят вярно, в случай че не получат това, от което се нуждаят. Трябва да получават най-малко 8 часа директна слънчева светлина всеки ден. Поливайте разсада два пъти дневно, заран и вечер.

След три седмици до месец те са подготвени да преминат към почва. Всяка дупка би трябвало да изкопаете така че да бъдат достатъчно огромни – 50-60 см дупки. Отворите би трябвало да бъдат ситуирани на минимум 0,9 м. разстояние. Ако вашата градина е дребна, дистанцията може да е 0.6 м.

Внимателно поставете растението в неговата дупка и напълнете с пръст. Едно твърдо, само че нежно натискане е всичко, от което се нуждаете. Уплътняването на почвата прекалено много понижава въздушния поток, водещ до ниски равнища на О2.

1. Засадете ги надълбоко.

Препоръчва се засаждане на две трети от растенията подземен. Въпреки че може да наподобява нелогично, доматите са малко по-различни от множеството растения.

Колкото по-дълбоко е засадено растението, толкоз повече корени ще порастват, което ще направи растението ви по-силно.

 засаждане на домати

2. Поставете ги встрани, в случай че не можете да копаете надълбоко.

Ако не можете или не желаете да копаете надълбоко (или почвата е прекомерно трудна), насадете домати странично, накланяйки ги леко надолу.

3. Подхранвайте доматите.

Дайте на доматите си доста слънце и доста здрава почва, постоянно наторяване и задоволително вода на седмица. Това би трябвало да ви помогне да получите огромни сочни домати.

За да са вкусни и ароматни опитните градинари предлагат плодните растения да се подхранят с малко британска сол и пепел (1 супена лъжица сол и 1 чаена чаша пепел на 10 литра вода). Изсипете единствено 1/2 литър от този разтвор под всяко растение.

4. Прикрепете ги.

Веднага откакто растението стане задоволително огромно, ще би трябвало да забиете прът или пълен клон в почвата, с цел да свържете растението.

Доматите са тежки и могат да повредят растението, тъй че с цел да остане изправено, се изисква спомагателна поддръжка.

 Прикрепяне на домати

5. Използвайте естествени торове.

Експертите предлагат натрошени яйчни черупки и наслойка от кафе и прибавянето им към почвата дружно с растението. Той оказва помощ да се отстранен охлювите и прави почвата по-питателна.

6. Не забравяйте да ги режете.

Внимавайте за това растение. Отстранете умиращите клончета и листа и се уверете, че върховете на вашите растения не стават прекомерно тежки.

 подкастряне на домати

Доматите са чудесно растение за развъждане в контейнери или в земята и макар че можете да му дадете минимално внимание, малко изпитание от ваша страна ще способства за увеличение и възстановяване на вашата годишна продукция.

Обичате ли да отглеждате домати?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР